logo

Izvršni tim
PDF Print E-mail

Nicholas Penny

Director Nicholas PennyNicholas Penny je proveo prvih deset godina svoje karijere u vodećim kompanijama u industriji pića. Njegov prvi posao je bio u kompaniji Moet Hennessy Group u Francuskoj, gdje je radio PR aktivnosti za najpoznatije svjetske brendove, kao što su šampanjac Moet & Chandon Champagne i konjak Hennessy Cognac u Francuskoj. Nakon toga se 1990. godine pridružio kompaniji Guiness Group Plc i radio na nekoliko pozicija u prodaji i marketingu piva brenda Guinness i viskija brenda Johnnie Walker, bio je menadžer marketinga i prodaje za Češku Republiku i na kraju menadžer za međunarodni marketing za brendove Johnnie Walker. Nakon spajanja kompanija Guinness Group i Grand Metropolitan čime je stvorena kompanija Diageo, g. Penny je prešao da radi na razvoju manjih, dinamičnijih projekata.

Prvi među njima je bilo stvaranje vodeće pivarske na tržištu Rumunije. Ova kompanija – Brewery Holdings Romania je, putem akvizicija i organskog rasta, u samo tri godine od 1998. godine, kada je prodavala tek 500.000 hl, povećala prodaju na preko 2,4 miliona hl, i postala je lider na tržištu pivske industrije u Rumuniji, ispred najvećih internacionalnih kompanija. Ostali projekti na kojima je radio od 2000. do 2004. godine uključuju mineralnu vodu, konditorske proizvode od čokolade, pekare, telekome i proizvodnju žestokih pića. Po povratku u London, 2005. godine, proveo je godinu dana radeći kao konsultant na velikim strateškim projektima za kompanije kao što su South African Breweries, Coca Cola International, Jim Beam i William Grants.

U julu 2006. godine, g. Penny je počeo da radi kao direktor Banjalučke pivare a.d..

Slobodanka Gajić

Slobodanka GajićSlobodanka Gajić, ekonomista, je rođena je 4. decembra 1955. godine u Ćetojevićima. U Banjalučku pivaru a.d. je sa sobom donijela bogato dugogodišnje iskustvo u poslovima domaće i inostrane nabavke, kooperacije, veleprodaje, lohn poslovima, deviznom poslovanju, špediterskom poslovanju i logistici, stečeno u proizvodnom preduzeću Čajavec u periodu od 1977. do 2002. godine. U tom periodu je u više navrata dobijala priznanja za koordinisanje komercijalno-finansijskih poslova, u izradi organizacije (metodologije rada) za sve kooperante-učesnike u razvoju novog proizvoda do faze realizacije. Pored velikog iskustva prošla je kroz niz profesionalnih kurseva i posjeduje niz sertifikata, od kojih su najznačajniji: „Sertifikat za rad u spoljnotrgovinkom prometu“, „Sertifikat za carinsko poslovanje“, „Sertifikat za špediterske poslove“.

Njenim dolaskom u Banjalučku pivaru a.d. 2002. godine se osniva Služba uvoza i omogućuje se registracija firme za obavljanje špediterskih poslova. Rezultat njenog napretka na poslu je unapređenje na mjesto menadžera logistike 2006. godine.

Slobodanka je porodična žena, majka dvoje djece.

Mirjana Jovanović

Mirhana JovanovićMirjana Jovanović je postala dio pivarske porodice krajem 2007. godine. Uspješno obavljajući poslove pomoćnika finansijskog direktora brzo je napredovala, da bi već polovinom 2008. godine preuzela ulogu finansijskog direktora Banjalučke pivare a.d. (direktora finansijsko-informatičkog sektora).

Sa sobom je donijela višegodišnje iskustvo iz raznih oblasti finansija (javne & korporativne finansije, investiciono bankarstvo), menadžmenta, konzaltinga, itd. Otkako je 2004. godine magistrirala poslovnu upravu (finansije, menadžment) na Vanderbilt unverzitetu, SAD, Mirjana se u slobodno vrijeme posvećuje i raznovrsnim razvojnim projektima (voditelj odjela za ekonomske odnose think tanka „Klub 2015“ iz Banje Luke, pro-bono konsultant za mala i srednja preduzeća, itd.) i predavačkim aktivnostima.

Mirjana je izvršni član i potpredsjednik Upravnog odbora Banjalučke pivare a.d. od aprila 2010. godine.

Radovan Rakić

Radovan RakićRadovan Rakić, tehnolog (tehnološki fakultet; biohemijsko-prehrambena tehnologija), rođen 03.09.1964. godine u Srpcu, je postao dio tima Banjalučke pivare a.d. 1996. godine.  Sa sobom donosi iskustvo iz proizvodnih preduzeća Unis Adria, gdje je radio kao šef pogona za proizvodnju tjestenine, te Levita iz Gradiške, gdje je obavljao poslove tehnologa u pripremi proizvodnje.

U petnaest godina, otkako se pridružio Banjalučkoj pivari a.d., Radovan je uspješno obavljao niz poslova, kojima je zadužen; obavljao je poslove tehnologa u proizvodnji, šefa fermentacije piva, radio je kao predstavnik rukovodstva za kvalitet (i jedan je od nosilaca projekta uvođenja ISO standarda u Banjalučku pivaru a.d.), šef pogona filtracije i ambalažiranja piva, te rukovodilac proizvodno-tehničkog sektora.  Radovan je 2004. imenovan za direktora sektora proizvodnje, a od 2008. godine obavlja poslove menadžera pivare-direktora proizvodno-tehničkog sektora.

Snježana Granula

Snježana GranulaSnježana Granula se pridružila rukovodećem timu Banjalučke pivare a.d. početkom 2007. godine. Sa sobom je donijela bogato, višegodišnje iskustvo iz oblasti upravljanja ljudskim resursima, posebno istaknutim na polju zapošljavanja (definisanja potreba, pronalaženja i zapošljavanja talentovanih osoba, koje svojim znanjem, iskustvom i karakteristikama potpuno odgovaraju potrebama određenog radnog mjesta i radnog okruženja) i profesionalnog razvoja ljudskih resursa, njihovog motivisanja, ocjenjivanja i nagrađivanja, te primjene domaćeg i međunarodnog zakonodavstva i normativnih akata, koji uređuju ovu oblast.

Snježana je od 2007. godine menadžer za zapošljavanje i usavršavanje u Službi ljudskih resursa Banjalučke pivare a.d.

Branko Bašić

Branko BašićBranko Bašić, ekonomista, je rođen 05.10.1976. godine u Banjoj Luci.  Timu Banjalučke pivare a.d. se pridružio 2002. godine i u narednih jedanaest godina je uspješno obavljao niz poslova, koji su mu povjereni.  Od 2002. do 2006. godine je obavljao poslove komercijaliste, detaljno prolazeći kroz sve aspekte prodaje specifičnog pivarskog tržišta.  2006. godine mu je povjerena uloga supervizora prodaje, kroz koju nosi odgovornost za uspostavljanje i održavanje dobrih odnosa sa najvećim distributerima Banjalučke pivare.  Branko je početkom 2013. godine imenovan na mjesto direktora sektora prodaje-matično tržište, čime postaje i dio Izvršnog tima Banjalučke pivare, a 2015. godine preuzima ulogu direktora prodaje Banjalučke pivare.

Prethodno radno iskustvo Branko je stekao radeći niz godina za domaću firmu, koja se bavila prometom alkoholnih pića i cigareta.

Branko je oženjen, otac tri dječaka.

Dejan Čato

Dejan ČatoDejan Čato se timu Banjalučke pivare pridružio u aprilu 2007. godine.  Diplomirao je 2004. godine na Komunikološkom fakultetu u Banjoj Luci.  Profesionalnu karijeru započeo je u autoindustriji, gdje je više od deset godina aktivno radio i stekao značajna iskustva u prodaji.  Dobitnik je glavne nagrade za najbolju poslovnu ideju Exit centra i Vlade Velike Britanije 2003. godine, gdje je zajedno sa svojim timom učestvovao u nekoliko radionica i seminara za uvođenje naprednih tehnologija u naše društvo.  Inicijativu, proaktivnost i predanost poslu iskazuje rano, te se može pohvaliti titulom najboljeg pitomca u klasi ´99 škole rezervnih oficira pješadije Bileća.

U Banjalučkoj pivari je prošao sve segmente službe marketinga, od 2009. godine imenovan je za brend menadžera kompanije, a  2011. godine prešao je na poziciju menadžera strateškog marketinga.  Bio je član žirija za izbora Superbrands BiH 2012. godine i nekoliko puta je predstavljao Banjalučku pivaru na međunarodnim takmičenjima za kvalitet piva.

Početkom 2013. godine Dejan je imenovan na poziciju menadžera marketinga, te je tako postao izvršni direktor marketinga Banjalučke pivare.